GEZOCHT - Lid Raad van Ouderen voor Overijssel

Vanaf half september zoekt Platform Pouwer een nieuwe afgevaardigde uit Overijssel voor de Raad van Ouderen. Pakt u deze kans om de stem van ouderen te vertegenwoordigen?

Icon22-05-2024 Nieuws
GEZOCHT - Lid Raad van Ouderen voor Overijssel

De Raad van Ouderen (RvO) zoekt een nieuw lid uit Overijssel! Het huidige lid heeft haar termijn erop zitten. Samen met afgevaardigden uit de andere provincies en de koepel van gepensioneerden, NOOM/SOMNL en ANBO-PCOB vormt dit nieuwe lid de Raad van Ouderen. Deze Raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de minister van VWS. De (meeste) leden zijn verbonden aan één van de acht regionale netwerken, in dit geval het Ouderennetwerk Drenthe/Overijssel van Platform Pouwer. 

De Raad agendeert actuele en relevante thema's vanuit het perspectief van ouderen. Als lid denkt u mee over de richting en inhoud van het beleid en de toekomst voor ouderen. Bijv. over thema's als wonen, leefomgeving, zorg, participatie en digitalisering. U verdiept zich in tal van onderwerpen en neemt u actief deel aan de meningsvorming en belangenafweging met belanghebbenden en de Raad. 

Vaardigheden, kennis en competenties
Het is belangrijk dat u schriftelijke en mondelinge (nieuwe) informatie vlot verwerkt, en de essentie doorziet. We zoeken iemand die een eigen visie kan ontwikkelen en deze kan presenteren. U heeft kennis van voor ouderen belangrijke onderwerpen en laat zich mede door uw achterban uit de regio inspireren. We zoeken iemand die aantoonbaar ervaring heeft in bv. cliëntenraad, WMO-raad, adviescommissie, Raad van Toezicht en/of die andere relevante kennis beschikt. Goed kunnen samenwerken is een must. U zult veel optrekken met het Drentse lid van de RvO.

Procedure
Hebben wij uw interesse gewerkt? Laat dat dan weten door uiterlijk 8 juli een brief en uw CV te sturen naar pouwer@zorginnovatieforum.nl. In juli (of eventueel begin september) zullen wij de gesprekken inplannen. We hopen van u te horen!

Vragen of interesse? 

Laat het ons weten via 050 800 3245 of via pouwer@zorginnovatieforum.nl!

GEZOCHT - Lid Raad van Ouderen voor Overijssel foto 2

Faciliteiten en tijdsbeslag
U heeft minimaal 3 dagen per maand beschikbaar voor inlezen, (fysieke en online) overleggen en het mede opstellen van adviezen. U bent bereid voor minimaal 3 jaar zitting te nemen in de Raad met een mogelijkheid tot verlenging met 3 jaar. Het betreft een vrijwilligersfunctie. Reiskosten worden vergoed en een vastgestelde vergoeding is beschikbaar binnen de subsidie van VWS die tot september 2027 is vastgesteld.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Vitaal en sociaal in elke levensfase?

Vitaal en sociaal in elke levensfase?

Ouderen in gesprek over wat het betekent om sociaal en vitaal in elke levensfase te zijn? Lees meer over de gesprekstafels die Platform Pouwer in samenwerking met de Raad van Ouderen organiseerde...

Verder lezen
In gesprek over dementie

In gesprek over dementie

Op 26 april organiseerde Platform Pouwer een regiotafel over dementie. Een waardevolle ochtend, waarin we open en eerlijk met elkaar in gesprek is geweest. Lees in dit bericht meer!..

Verder lezen
Investeren in vitale ouderen

Investeren in vitale ouderen

Hoe houden we de verouderende bevolking langer gezond en gelukkig op een manier die de samenleving kan dragen? Dat is de kernvraag waar het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau) onlangs zich in een..

Verder lezen
Icon